Over Limotec.

Wij geloven dat er geen grotere verantwoordelijkheid bestaat dan de bescherming van mensenlevens. 
Daarom is het ons doel om verlies van levens en catastrofale schade door brand te voorkomen. Altijd.

 Onze​​ m​​​​issie  Histo​​​​riek

Limotec, betrouwbare partner voor het detecteren van brand, gas en CO​

Onze missie

Niemand wil enige onzekerheid als het gaat om de detectie van een brand.
Hier bij Limotec zijn we op een missie om de meest effectieve branddetectie oplossingen in de industrie te bieden. We willen dat onze klanten zich gerustgesteld voelen in de wetenschap dat ze samenwerken met een industrie-expert die hen een systeem levert dat levens redt en de schade van een brand tot een minimum beperkt.

Onze geschiedenis

Limotec BV, opgericht in 1983, is gespecialiseerd in het ontwerp, de productie en de distributie van toonaangevende brand- & gasdetectiesystemen voor commerciële, industriële en multi-residentiële complexen. Limotec blijft de grootste lokale fabrikant in België.

Onze belofte

Gemoedsrust in de wetenschap dat u de meest doeltreffende branddetectie oplossing heeft die voldoet aan uw behoeften en dat u bij elke stap wordt ondersteund door onze branddetectie-experts.

Betrouwbaar

Wij werken als een betrouwbare partner en delen onze industrie-expertise die voortkomt uit onze uitgebreide ervaring en kennis van de branddetectie industrie.

Met inzicht

Ons gemotiveerde team van specialisten biedt waardevol advies en begeleiding die het verschil kunnen maken bij het beperken van catastrofale schade en verlies van levens als gevolg van een brand.

Persoonlijk

Wij bieden persoonlijke, één-op-één ondersteuning en advies bij elke stap, om onze klanten door complexe problemen te loodsen.

Oplossingen op maat

Wij bieden onze klanten vertrouwen en gemoedsrust in de wetenschap dat zij de juiste oplossing hebben voor het project, hoe complex het ook is.

Historiek

1983

LIMOTEC werd op 28 december 1983 opgericht door Marc Osten en Danny Snauwaert met als doel het ontwerp, de ontwikkeling en de productie van brand- & gasdetectiesystemen. De maatschappelijke zetel is in de Kasteelstraat 39A te Hulste gevestigd.

1987

LIMOTEC ontvangt de West-Vlaamse prijs voor "Beste Bedrijfsbeleid" en de ereprijs voor "Beste Starter".

1992

Het oorspronkelijke bedrijfsgebouw wordt stilaan te klein. Om de productiecapaciteit uit te breiden, wordt een nieuwe kantoor- en productieruimte op de bestaande locatie in Hulste bijgebouwd.

1994

Na meer dan 10 jaar dienst verlaat medeoprichter Marc Osten het bedrijf. Jan Herreman wordt de nieuwe medevennoot.

2006

Op de vestigingsplaats in Hulste is geen plaats voor verdere expansie. LIMOTEC koopt het huidige bedrijfspand in de Bosstraat 21 te Vichte en verhuist op 6 januari 2006 naar de nieuwe gebouwen. Hiermee wordt de verdere uitbouw en de toekomst van LIMOTEC veilig gesteld.

2018

In oktober 2018 wordt LIMOTEC een HALMA bedrijf. Huidig zaakvoerder Jan Herreman blijft aan boord als Managing Director. HALMA PLC is een wereldwijde groep van levensreddende technologiebedrijven. De Halma groep telt ongeveer 45 bedrijven en heeft meer dan 7.000 mensen in dienst in meer dan 20 landen, met de belangrijkste activiteiten in het VK, Europa, VS en Azië-Pacific. Halma is genoteerd aan de London Stock Exchange en maakt deel uit van de FTSE 100.

2020

LIMOTEC wordt in november 2020 als autonome business unit toegevoegd aan de AMPAC GROUP met hoofdkwartier in Perth (Australië). AMPAC behoort eveneens tot de HALMA groep. LIMOTEC blijft verder opereren onder zijn eigen gevestigde merk en wordt het Europese centrum van de AMPAC Groep. Alle belangrijke functies zoals R&D, productie, verkoop, service en financiën blijven bestaan. Jan Herreman wordt bestuurslid van AMPAC.

2023

LIMOTEC viert zijn 40ste verjaardag!